Hoogste kwaliteit

Innovatie bij COW Support

Cow support en ons moedersbedrijf zetten zich al meer dan 18 jaar in voor oplossingen op het gebied van diergezondheid. Door wetenschappelijke kennis van vitamines, kruiden, etherische oliën te benutten, ontwikkelen we unieke producten met bijdragen aan de gezondheid van vele diersoorten. In onze eigen Research & Development-afdeling in Enter werken we voortdurend aan innovaties om de diergezondheid continu te verbeteren.
Zoals bijvoorbeeld onze nieuw unieke Uiermint.

Kwaliteit en garanties

We volgen een zorgvuldig en effectief proces om de hoogste kwaliteit van onze natuurlijke oplossingen te garanderen. Onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige producten die voldoen aan de voedingsbehoeften van alle diersoorten is onze hoogste prioriteit. Deze aanpak is gebaseerd op volledige controle over ons productieproces en waarborgen we de
traceerbaarheid en transparantie van al onze producten.

Inkoop van grondstoffen vindt plaats volgens gedetailleerde specificaties van topleveranciers onder GMP+ norm.

Ons gecertificeerde laboratorium voert strenge kwaliteitscontroles uit bij binnenkomende grondstoffen, waaronder vitamines en kruiden. Deze worden analyseert na de productie het eindproduct.  Hiermee waarborgen we de kwaliteit en veiligheid van onze producten.

De HACCP-methodologie (Hazard Analysis and Critical Control Points) wordt op alle productielijnen geïmplementeerd om de veiligheid en kwaliteit te waarborgen.

Milieuvriendelijke productie om de negatieve impact op ons milieu te verminderen.

Beter voorkomen dan genezen

Bacteriën als biofilm bij koeien

Wist je dat bacteriën in het lichaam van een koe samen een biofilm kunnen vormen? Deze "beschermlaag" speelt een grote rol bij de gezondheid van de uier én de algehele diergezondheid. Een fascinerend proces dat laat zien hoe goed koeien voor zichzelf zorgen met de hulp van hun eigen micro-organismen!

Wat is een biofilm?

Bacteriën in het lichaam van een koe kunnen een biofilm vormen, dat een belangrijke rol speelt bij uiergezondheid en de algemene diergezondheid van koeien.

Bacteriën gedragen zich vaak als een goed georganiseerde groep, en één van de manieren waarop ze dit doen, is door het vormen van een biofilm. maar wat motiveert hen om zo'n beschermede laag te creëren?

Vorming van biofilms

  • Biofilms kunnen binnen 24 uur na hechting worden gevormd
  • Om zichzelf te beschermen, vormen bacteriën een biofilm—een stevige, samenhangende laag die hen helpt te overleven in moeilijke omstandigheden. In deze beschermende laag kunnen bacteriën niet alleen voedingsstoffen beter vasthouden, maar ook beter weerstand bieden tegen bedreigingen, zoals aanvallen van het immuunsysteem of blootstelling aan schadelijke stoffen.

Samenvoeging bacteriën

De biofilm kan zich ophopen op de binnenste oppervlaktes van de uier, bijvoorbeeld in een van de kwartieren. De vorming van de biofilm gebeurt op  microscopische kleine schaal, en is vergelijkbaar met tandplak bij mensen.

Het is belangrijk om te weten dat bacteriën in grotere oppervlaktes (biofilm) zich samenvoegen op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn in het immuunsysteem van koeien. Hierdoor is het een enorme uitdaging bij het bestrijden van biofilm-gerelateerde uierinfecties in de melkveehouderij.

Belangrijkste om verspreiding van bacteriën tegen te gaan

Hier zijn verschillende maatregelen voor die getroffen kunnen worden, zoals; hygiëne, melk hygiëne tijdens het melken en na het melken van een koe, gebruik effectieve reinigingsmiddelen om biofilms te verwijderen, isolatie van zieke dieren, kies voor preventieve maatregelen en monitoring van uiergezondheid bij verhoogde celgetallen, zoals de vier of zes weekse verplichte MPR berekeningen per koe.