Pensverzuring

/Pensverzuring
Pensverzuring2019-04-12T13:45:12+00:00

Pensverzuring koe

Pensverzuring is een verstoring in de PH waarde in de pens van de koe.

Oorzaak van pensverzuring
Door een daling van de PH waarde verzuurt de pens van de koe waardoor de vertering tot een bepaald niveau stil komt te liggen. Pensverzuring is vaak een voeding-gerelateerd probleem, een te snel rantsoen met mals gras, weinig structuur en met veel snelle koolhydraten en suikers resulteren in een te snelle vertering van de koe.

Preventie van pensverzuring
Het voorkomen van pensverzuring begint dan ook bij een goede samenstelling van het basisrantsoen waarbij krachtvoeders en ruwvoeders in een juiste balans zijn opgebouwd. Vaak komt pensverzuring voor in de start van de lactatie, de koe wisselt van energie- en een eiwitarm rantsoen naar een energie en eiwitrijk rantsoen met vele krachtvoeders. Een te snelle verandering kan dan resulteren in pensverzuring en verteringstoornissen.

Het voorkomen van pensverzuring is gericht op het bijvoeren van structuur en vezelrijke producten. Het behandelen van pensverzuring is mogelijk door de eetlust te stimuleren en de pens PH te verhogen.

Bron: https://www.veearts.nl/dierziekten/pensacidose/

Producten

Cow Support Koe Drank

Cow Support Koedrank is aanvullend diervoeder voor melkkoeien ter ondersteuning van de stofwisseling en energiebalans voor de koe. het heeft een stimulerende werking en is goed voor pens microben, voeropname en voer efficiƫntie.

De Koedrank is een smakelijke en goed opneembare energiebron, eenvoudig te op te lossen in lauw water.

Cow Support Total Feed bolus

Aanvullend voederadditief (dieetvoeder) ter ondersteuning van de energiebalans en weerstand voor runderen. De Total Feed Bolus is een speciaal ontwikkelde bolus voor drachtige melkkoeien. De Total Feed bolus bevat een aantal zeer complexe actieve stoffen die de energiebalans en stofwisseling positief reguleren.

De Total Feed Bolus is specifiek ontwikkeld om dieren vanuit de droogstand individueel te ondersteunen. De Total Feed Bolus reguleert de stofwisseling en stimuleert de eetlust. Doordat de Total Feed Bolus een werking heeft van 21-30 dagen biedt het de mogelijkheid oudere en risico dieren vroegtijdig te ondersteunen om zo problemen te voorkomen.