Biest & Melk

/Biest & Melk
Biest & Melk2019-06-19T06:28:54+00:00

Biest

In sommige gevallen is er geen biest beschikbaar of is het niet wenselijk pasgeboren herkauwers met biest van het eigen bedrijf te voorzien. Het is noodzaak dat deze pasgeboren herkauwers direct na de geboorte voldoende biest toegediend krijgen. Door opname van voldoende immuunstoffen, wordt het afweersysteem van het lam opgebouwd. Indien deze geen of onvoldoende biest krijgt zullen gezondheidsproblemen altijd voorkomen. Het is van wezenlijk belang dat u binnen enkele uren na de geboorte voldoende biest aan de lammeren geeft. Dit maximaliseert de weerstand van de lammeren en zo kunnen ze zich sterk ontwikkelen. Een goed biestmanagement heeft direct effect op de groei en overleving van lammeren. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op sterfte tweemaal groter is bij een slecht biestmanagement.

De specialisten van Goat Support Holland helpen u met:

  *   Het opzetten van een goed biestmanagement
  *   Het maken van biestprotocol.
  *   Het verbeteren van de biestkwaliteit.

Het assortiment biest vervangers van Goat support Holland bestaat uit Globigen Colostrum® producten van EW Nutrition. Dit is een unieke biest samenstelling voor de lammeren en exclusief bij ons verkrijgbaar.

Biestvervanger

Colostrum is een biestvervanger voor lammeren en kalveren die ook toepasbaar is bij moederloze opfok. Heeft uw lam of kalf biest nodig maar is het niet toegankelijk? Globigen Colostrum is een voedermiddel voor pasgeboren herkauwers. Globigen Colostrum is een biestvervanger voor lammeren en kalveren die ook toepasbaar is bij moederloze opfok. Globigen Colostrum is een gevriesdroogd colostrumpoeder. Gebruik Globigen Colostrum onmiddellijk na de geboorte, wanneer de natuurlijke biest niet beschikbaar is, of van slechte kwaliteit. Geef de colostrum direct na de geboorte (binnen 6 uur). Bij meerdere toedieningen, Globigen Colostrum tot maximaal 12 uur na de geboorte toepassen. 

Globigen Colostrum is een innovatief aanvullend diervoeder voor pasgeboren kalveren, lammeren en geitenlammeren. Het bevat functionele eiwitten (IgY)

IgY kan verkeerde substanties zoals bacteriën en virussen in het maagdarmkanaal binden. Dit verbetert de darmgezondheid en levert meer groei op.

 

  1. Natuurlijke ei immunoglobulinen gedragen zich als colostrum van de moeder
  2. Binden van ei immunoglobulinen aan de pathogenen
  3. Geblokkeerde pathogenen kunnen zich niet meer binden aan de darmwand
  4. Voorkomen van schadelijke pathogen die de darmwand beschadigen
  5. Minder darmproblemen
  6. Meer groei

 BEWEZEN RESULTATEN

 

Veldstudies laten de positieve impact van Globigen Colostrum zien op de groei. Dit is een indicatie van verbeterde gezondheid.

 

 

Colostrum

  *   Rijk aan immunoglobulines
  *   Vrij van Mycobacterium Paratuberculosis spp. en Rhesus ziekte.
  *   Gemakkelijk in gebruik: eenvoudig op te lossen

en draagt actief bij aan

  *   Vitale pasgeborenen
  *   Betere groei
  *   Hogere weerstand
  *   Betere bedrijfsresultaten

Milk Intelligence Program

Het ‘Milk Intelligence Program’ staat aan de basis van onze melkpoeders voor geiten- en schapenlammeren. Op basis van onze kennis van de processen in het dier zijn een aantal unieke Klaremelk-producten samengesteld. Producten die perfect aansluiten bij de behoefte van de lammeren in de diverse levensfases. Dit betekent dat vetpercentage, eiwitgehalte, hoeveelheid lactose, vitaminen, mineralen en sporenelementen precies aansluiten bij het gewenste groeitraject van het dier. Daarnaast is Klaremelk zich er van bewust dat specifieke bedrijfsomstandigheden of speciale ondernemers- wensen vragen om een bedrijfsspecifieke aanpak. Daarom kijken wij graag samen met u naar de best passende melksamenstelling voor de lammeren op uw bedrijf. Daarmee is Klaremelk een prima partner voor u en uw dieren.

Ons assortiment

Het hele assortiment lammermelk van Goat support Holland bestaat uit de Maxilac®lam producten van Klaremelk. Dit is een uniek voerprogramma voor de lammeren. Het bestaat uit verschillende producten, dus een passende aanpak voor iedere bedrijfsdoelstelling en situatie!

Wij helpen u met

  *   Welk product past bij uw bedrijfssituatie en doelstellingen
  *   Hoe zet u lammermelk op de juiste manier in
  *   Voerschema’s en aanmaakadvies op maat