Lusteloosheid koeien

/Lusteloosheid koeien
Lusteloosheid koeien2019-04-12T13:40:11+00:00

Lusteloosheid

Lusteloosheid bij kalveren is een veel voorkomende probleem op de West-Europese melkveebedrijven.

Symptomen
De verzwakte dieren zijn herkenbaar aan de verminderde eetlust en verminderde activiteit. Belangrijk is de oorzaak van de lusteloosheid te achterhalen, voorkomende oorzaken zijn vaak een tekort aan energie of infectie aan longen/darmen.

Wat te doen bij lusteloosheid
Belangrijk bij lustloosheid is dat het kalf in alle gevallen melk binnen krijgt of de vraag naar energie te voldoen. Hiervoor is het belangrijk het drinkreflex van het kalf te stimuleren.

Bron: http://edepot.wur.nl/159284

Producten

Cow Support Leistung Boost

Gedurende de opstart neemt de melkproductie van het dier toe dat resulteert in een grotere behoefte aan energie. Veelal krijgen de dieren last van negatieve energiebalans wat de weerstand en productie van het dier onderdrukt. Een aandachtspunt is de conditie van het dier te behouden door voldoende energie aan te bieden.

Cow Support Energy bolus

Aanvullend diervoeder (dieetvoeder) voor melkkoeien ter ondersteuning van de energiebehoefte en ter vermindering van het risico van ketose. De Energy Bolus bevat naast voldoende energie enkele complexe stoffen die goed zijn voor de pens-werking.

Cow Support P-Away bolus

Aanvullend diervoeder (dieetvoeder) voor melkkoeien ter ondersteuning van de weerstand en het immuunsysteem.
De P-Away Bolus is specifiek ontwikkeld om de weerstand van het organisme te verhogen. De P-Away bolus bevat een aantal actieve stoffen ter stimulans van het immuunsysteem.