Luchtweg problemen lammeren

/Luchtweg problemen lammeren
Luchtweg problemen lammeren2019-04-12T13:38:33+00:00

Luchtwegproblemen bij lammeren

Luchtwegproblemen zijn samen met diarree zijn de twee grootste en bekendste aandoeningen bij lammeren. De symptomen voor luchtwegproblemen zijn hoestende/kuchende lammeren in combinatie met snotneuzen. In ernstige gevallen kunnen de lammeren een pompende houding aannemen. Luchtwegproblemen ontstaan in veel gevallen door een slecht klimaat/milieu in combinatie met aanwezige bacterie-kiemen.

Verminderde weerstand lammeren door matige klimaat condities
Door een matig klimaat worden de luchtwegen van het lam dagelijks beproefd. Hierdoor ontstaat een verminderde weerstand en wordt het lam vatbaarder voor bacteriële infecties. Bij gezonde dieren worden bacterie-kiemen bij binnendringing van de luchtwegen door de eigen afweer gesmoord. Trilhaartjes en slijm vormen een natuurlijke afweer tegen bacterie-kiemen.

Een verminderde weerstand door diarree of stress kan aanleiding zijn voor een beginnende longontsteking. Als de longblaasjes van de lammeren vol komen te zitten met vocht en bacteriën kan het lam slecht zuurstof opnemen en wordt het benauwd en kortademig. 

Bron: https://farmdesk.eu/nl/capripedia/gezondheid/ziektes/luchtwegaandoeningen-lammeren

Producten

Animal Support Bronchi

Animal Support Bronchi is een aanvullend diervoeder en ondersteund een goede functie van de luchtwegen. Hiernaast stimuleert Animal Support Bronchi de spijsvertering als ook de eetlust.
Animal Support Bronchi bevat een aantal actieve stoffen van natuurlijke oorsprong

Animal Support Bronchi is speciaal ontwikkeld voor toediening via de melk. Na het spenen kan Animal Support Bronchi ook gemengd worden met het ruw- of krachtvoer.

Goat Support Trans bolus

Aanvullend diervoeder, verhoogd de weerstand van de geit. Bolus speciaal ontwikkeld ter verhoging van de weerstand rondom het lammeren en risicomomenten. Goat Support Trans Bolus ondersteund het immuunsysteem en stimuleert de stofwisseling.