Luchtweg problemen koeien

/Luchtweg problemen koeien
Luchtweg problemen koeien2019-04-12T13:37:42+00:00

Luchtwegproblemen bij kalveren

Luchtwegproblemen samen met diarree zijn de grootste ziekteproblemen bij kalveren tot 6 maanden. Longproblemen worden veroorzaakt door bacterie-kiemen die binnendringen via de luchtwegen. Bij gezonde dieren houdt de eigen afweer samen met slijm en trilhaartjes de bacteriën tegen. Maar in sommige omstandigheden lukt het de bacterie toch de longen te bereiken en is er kans op kalveren met een longontsteking.

Oorzaak luchtwegproblemen kalf
Een slecht klimaat met een verhoogde infectiedruk zijn vaak in combinatie de aanleiding voor een infectie aan de longen bij kalveren. Vooral wisselvallig weer met grote temperatuurverschillen brengen extra risico’s met zich mee. Een verminderde weerstand door diarree of stress kan ook oorzaak zijn van een beginnende longontsteking. Als de longblaasjes van het kalf vol komen te zitten met vocht en bacteriën kan het kalf slecht zuurstof opnemen en wordt het kalf benauwd en kortademig. 

Symptomen
Belangrijke symptomen zijn snotneuzen, kortademigheid en pompende kalveren.

Voorkomen van luchtwegproblemen bij kalveren
Een belangrijke preventiemaatregel is de kalveren apart te huisvesten van oudere soortgenoten en tevens zieke kalveren te scheiden van de rest

Bron: https://www.gddiergezondheid.nl/producten%20en%20diensten/producten/rundvee/jongvee-aanpak/luchtwegproblemen

Producten

Animal Support Bronchi

Animal Support Bronchi is een aanvullend diervoeder en ondersteund een goede functie van de luchtwegen. Hiernaast stimuleert Animal Support Bronchi de spijsvertering als ook de eetlust.
Animal Support Bronchi bevat een aantal actieve stoffen van natuurlijke oorsprong

Animal Support Bronchi is speciaal ontwikkeld voor toediening via de melk. Na het spenen kan Animal Support Bronchi ook gemengd worden met het ruw- of krachtvoer.

Animal Support Vital

Animal Support Vital is een aanvullend diervoeder voor een goede darmflora en ter ondersteuning van het verteringsstelsel. Naast een ondersteunende werking voor een gezonde darmflora stimuleert Vital de stofwisseling en de eetlust.

Vital bevat een aantal complex actieve stoffen die de opbouw van het immuunsysteem ondersteunen. Vital bevat zo de juiste pre en probiotica die de opbouw van een goede darmflora stimuleren. Hierdoor ondersteunt u de gezondheid en weerstand van het dier.