Diarree kalveren

/Diarree kalveren
Diarree kalveren2019-04-12T13:32:43+00:00

Diarree bij kalveren

Diarree bij kalveren kan veroorzaakt worden door verschillende oorzaken: infecties, verkeerde voeding maar ook de huisvesting is van belang. Door de diarree treedt er een vocht en elektrolyten tekort op in het kalf. Door deze uitdroging en tekorten wordt het dier futloos en kan zelfs sterven. Het aanvullen van het vocht tekort en elektrolyten is dan ook een goede maatregel.

Oorzaken kalveren diarree
We onderscheiden de voeding van de infecties die het kalf kan oplopen. In de eerste levensweken van het kalf zijn er verschillende bacteriën, virussen, parasieten die de diarree kunnen veroorzaken. De meest voorkomende zijn, de E-coli of salmonella bacterie. De cryptosporidium, coccidiose parasiet en het Rota en Corona virus. Hygiënisch werken en het kalf voorzien van goede biest met antistoffen is dan ook zeer gewenst in de eerste levensweken van het kalf.

Voorkomen met voeding
De voeding is net als het voorkomen van infecties minstens zo belangrijk. De juiste hoeveelheid melk, de juiste verhouding melk en temperatuur zijn erg belangrijk voor het kalf. Hoe homogener de samenstelling en dagelijkse portie hoe minder gevoelig het kalf voor verteringstoornissen.

Bron: https://www.gddiergezondheid.nl/diergezondheid/dierziekten/diarree

 

Producten

Animal Support Combi Stop

Animal Support Combi Stop is een uniek product op de markt het bevat zowel de immunglobinen als weerstand verhogende kruiden en plantextracten voor de ondersteuning van een goede darmflora.
Het is een aanvullend diervoeder ter voorkoming van het risico op spijsverteringsstoornissen.

Globigen Colostrum

Colostrum is een biestvervanger voor lammeren en kalveren die ook toepasbaar is bij moederloze opfok.

Heeft uw lam of kalf biest nodig maar is het niet toegankelijk? Globigen Colostrum is een voedermiddel voor pasgeboren herkauwers. Globigen Colostrum is een biestvervanger voor lammeren en kalveren die ook toepasbaar is bij moederloze opfok. Globigen Colostrum is een gevriesdroogd colostrumpoeder.

 
Gebruik Globigen Colostrum onmiddellijk na de geboorte, wanneer de natuurlijke biest niet beschikbaar is, of van slechte kwaliteit. Geef de colostrum direct na de geboorte (binnen 6 uur). Bij meerdere toedieningen, Globigen Colostrum tot maximaal 12 uur na de geboorte toepassen.