Diarree

/Diarree
Diarree2019-04-12T13:31:32+00:00

Diarree bij geiten

Diarree bij geiten kan verschillende oorzaken hebben: bacteriën, parasieten, virussen maar ook een verkeerde voeding kan de oorzaak zijn. Door het optreden van diarree kan er een vochttekort optreden met als gevolg uitdroging van de geit. In ernstige gevallen kan het zelfs sterfte als gevolg hebben.

We maken een onderscheid in voedingsdiarree en infecties bij diarree. Door een verkeerde voeding van geiten kan er een disbalans optreden in het verteringstelsel van de geit. Bij een mogelijke disbalans kunnen bacteriën gebruik maken van de situatie en zich uiten in een infectie.

Mogelijke geiten diarree infectie veroorzakers

  • E-coli, salmonella, clostridium bacterien.
  • Rota-Corona Virussen
  • Cryptosporidium, coccidiose, maag-darm wormen.

Hygiënisch werken en de geit voorzien van goede kwaliteit ruwvoer is stap 1 in de bestrijding en voorkoming van diarree.

Bron: http://edepot.wur.nl/274420

Producten

Goat Support Quick bolus

Aanvullend diervoeder ter ondersteuning van goede opstart van lactatie en ter vermindering van het risico op spijsverteringsstoornissen. De Goat Support Quick Bolus is speciaal ontwikkeld ter verhoging van de weerstand voor kleine herkauwers rondom het lammeren en risicomomenten. Goat Support Quick Bolus stimuleert het immuunsysteem, stofwisseling en verhoogt de weerstand van de geit.

Animal Support Vital

Animal Support Vital is een aanvullend diervoeder voor een goede darmflora en ter ondersteuning van het verteringsstelsel. Naast een ondersteunende werking voor een gezonde darmflora stimuleert Vital de stofwisseling en de eetlust.

Vital bevat een aantal complex actieve stoffen die de opbouw van het immuunsysteem ondersteunen. Vital bevat zo de juiste pre en probiotica die de opbouw van een goede darmflora stimuleren. Hierdoor ondersteunt u de gezondheid en weerstand van het dier.

Goat Support Bi+ bolus

De Bi+ Bolus is een aanvullend diervoeder (dieetvoeder) wat zorgt voor een verbeterde drinklust bij geiten en kalveren. De Bi+ Bolus is toepasbaar ter ondersteuning van (een gezonde) spijsvertering.
De Bi+ Bolus kan gebruikt worden ter stabilisatie van water- en elektrolyten balans. In het geval van risico van spijsverteringsstoornissen.

Verpakking 40 bolussen

Goat Support Bentotox +

Aanvullend diervoeder ter bevordering van de weerstand en productie. BentoTox + is een totaal product voor het optimaliseren van de weerstand en productie voor geiten. BentoTox + is samengesteld uit diverse hoogwaardige ingrediënten die bekend staan om lichaamsvreemde stoffen te binden.

De combinatie van verschillende hoogwaardige ingrediënten draagt bij aan gezondere dieren en verbetert de productie. Eenvoudig te voeren over zowel complete koppels als in groepen.

  • bindt schadelijke stoffen (bijvoorbeeld zware metalen)
  • bindt schimmel gifstoffen (mycotoxinen)
  • bevordert de weerstand van het organisme
  • verminderd de kans op spijsverteringsstoornissen en ondersteunt de darmflora
  • ontlast het organisme