SKAL Erkenning

SKAL Erkenning

SKAL Erkenning

Bijna is het zover, afgelopen dinsdag 25 juni inspectie gehad van SKAL om biologische producten te kunnen aanbieden in de biologische veehouderij.
Trots zijn we dat we zonder problemen door de audit gekomen zijn, nu wachten op de officiële toekenning die in juli op de deurmat valt.

Over SKAL;
Skal Biocontrole zet zich als onafhankelijk toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.
Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Het biologisch keurmerk mag alleen gebruikt worden door biologisch gecertificeerde bedrijven. Het woord ‘biologisch’ is een wettelijk beschermde term. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 5000 door ons geregistreerde bio-ondernemers leven deze na en wij controleren hierop. Zo kan de consument er op vertrouwen dat een biologisch product ook écht biologisch is. In opdracht van het Ministerie van LNV houden wij toezicht op de hele Nederlandse biologische keten.
Elk bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen, exporteren of opslaan moet hiervoor gecertificeerd zijn. Skal bezoekt alle Nederlandse bedrijven jaarlijks.  

Deel dit bericht, Kies uw platform!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gerelateerde berichten