Mais inkuilmiddelen verkrijgbaar bij Cow & Goat Support Holland

Mais inkuilmiddelen verkrijgbaar bij Cow & Goat Support Holland

Mais inkuilmiddelen verkrijgbaar bij Cow & Goat Support Holland

Maiskuil met meer energie Toevoeging van Bonsilage Mais in de maiskuil voorkomt verlies van kostbare energie. Mais is een energiebron voor gisten, schimmels en boterzuurbacteriën. Bij opening van de kuil worden gisten en schimmels direct actief en veroorzaken broei in de maiskuil. Hierdoor gaat 12% van de energie (100 VEM in 5 dagen) in de maiskuil verloren. Met Bonsilage Mais is de maiskuil na 6 tot 8 weken stabiel en blijft na opening lange tijd vrij van broei en schimmel. Melkzuur in de maiskuil Iedere maiskuil heeft van nature melkzuurbacteriën. Melkzuurbacteriën bestrijden gisten. Gisten kunnen echter een hoge concentratie melkzuurbacteriën verdragen. Pas bij een concentratie van 5% is er een duidelijke remming. Deze concentratie melkzuurbacteriën wordt zonder toevoegmiddel zelden of nooit behaald. Bonsilage Mais is samengesteld uit azijnzuur- en melkzuurvormende bacteriën. Deze versnellen het inkuilproces en remmen gist en schimmelvorming. Alle bacteriestammen in de Bonsilage mais zijn EU goedgekeurde bacteriestammen en zijn beoordeeld op de werking als kuilverbeteraar. Gezonder voer in de maiskuil Maiskuilen behandeld met Bonsilage Mais zijn smakelijker door de snelle conservering en de aanwezigheid van melkzuren. Koeien nemen het voer makkelijk op en leveren daardoor meer melk. Mais zonder schimmels en gisten is gezonder voor de koe. Hierdoor hebben koeien meer pensbacteriën die zorgen voor meer melkeiwit. Toprendement Door toevoeging van Bonsilage Mais vreet de koe meer ruwvoer en haalt meer melk per kilo mais. Dit gecombineerd met 12% minder inkuilverlies wordt iedere euro zes keer terugbetaald.

Deel dit bericht, Kies uw platform!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gerelateerde berichten